Er is geen bal op de teevee

Zaterdagavond en geen bal op de tv! Ik ben alleen met mijn dochters en een vriendinnetje van mijn jongste, die blijft logeren. Mijn dochter van twaalf, Famke, is braaf al haar huiswerk aan het maken en Karlijn (9 jaar) is met haar vriendin spelletjes aan het doen. Eens kijken of er iets leuks op tv komt. Enkele series (meestal met geweld), All you need is love (dat weten we nu wel) en twee films die me wel aardig lijken. Maar wat blijkt, allebei 12+ en met zowat alle symbolen die Kijkwijzer heeft: grof taalgebruik, sex, drugs- en/of alcoholgebruik en discriminatie. Tja, dan zit je toch ook niet lekker te kijken met al die meiden. Gelukkig is er later op de avond een documentaire over Doe Maar, heb ik al eens gezien, maar heel leuk. Echt genieten van die toch erg fijne muziek, ken alle teksten nog letterlijk uit mijn hoofd en ik voel weer de opwinding en zelfs de kalverliefde en adorering voor Henny en Ernst. Later was ik echt fan van Prince en nog steeds is dat mijn lievelingsmuziek, maar wat ik toen voelde bij Doe Maar, is ongeëvenaard. Meteen m’n buttons weer opgezocht.

IMG_3593

Vandaag een luie zondag, het is 13.00 uur en we zijn allemaal nog steeds in pyjama/huispak. Ik leg voor de zoveelste keer de kussens op de bank goed, nadat het geweld van 3 meiden erover heen is gegaan. Ik denk aan de eerste keer dat ik deze bank zag. Ik had ‘m via marktplaats uitgezocht als aankleding van mijn showroom bij ONLY. Ik had een soort huiskamer uit de jaren ’60-’70 nagemaakt, omdat dat zo leuk paste bij de prints en stijl van de toenmalige collectie. Een retro salontafeltje, een lamp, een kast en deze bank. Toen ik had besloten om van Amsterdam naar Nijmegen te verhuizen, was ik net klaar met mijn sale periode en kon de showroom weer gestript worden. De bank werd ingeladen en ging mee op mijn avontuur van de eerste keer samenwonen, nu ongeveer 13 jaar geleden. Hij is op dit moment echt tot op de draad versleten en ook ik moet toegeven dat het nu echt niet meer mooi is. Ik vind het moeilijk om afscheid te nemen.

 

IMG_3586

Toch nog even de deur uit en ik trek aan:

IMG_0198

een jeans blouse van Pimkie (in Toulouse gekocht, daar woont mijn schoonzusje), een vintage leren bandplooi broek met hoge taille (vintage markt Modekwartier Klarendal) en korte witte laarsjes (voor 5 euro gekocht voor de carnaval bij Scapino). Klaar voor vandaag!

4 gedachten over “Er is geen bal op de teevee

  1. leuke documentaire; en Doe Maar maakte zeker geen slechte muziek, alleen kon ik ze natuurlijk niet goed vinden met een jongere zus als fan…
    Jouw schrijfstijl is trouwens minstens zo goed als hun muziek !
    je grote broer Egbert

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s