(Enge) Buren

Beter een goede buur dan een verre vriend! Dat geldt in onze Benedenstad in ieder geval wel. In Amsterdam woonde ik sowieso altijd 1-,2- of 3-hoog en was iedereen erg op zichzelf. Vond ik wel lekker toentertijd, wilde het liefst alleen zijn na een drukke werkdag. Maar goede buren zijn wel gezellig, zoals samen voetballen kijken, biertjes drinken in ’t Paleis, samen barbecueën, Gluren-bij-de-Buren organiseren en het buurtfeest. Deze dingen doen we allemaal sinds er een paar jaar geleden een stel leuke (jonge) mensen zijn komen wonen. Zo hoort het te zijn, maar er bestaan natuurlijk ook enge buren. Dit zijn voor mij mensen die niet van gezelligheid houden en er alles aan doen om die gezelligheid voor anderen ook te verpesten. Mensen die verder niets om handen hebben en als enige dagbesteding de buurt in de gaten houden en klagen. Ik snap écht niet dat je besluit in een binnenstad te gaan wonen, waar al eeuwen (eet)cafés zitten en dan durft te gaan klagen over geluidsoverlast. Waarom? Er zijn zoveel leuke buitenwijken waar je rustig van je oude dag kunt genieten. Al zullen dit soort mensen ook daar wel iets vinden om over te klagen.

image

Over Enge Buren gesproken, we zijn gisteren naar de cd-release geweest van de nieuwste cd van de Enge Buren: Ik wil alles. Enge Buren zijn een theatermuziek groep van drie mannen, ze maken op een humoristische manier eigenzinnige teksten en composities van herkenbare bestaande nummers. Ze bestaan nu al 20 jaar en wat mij betreft gaan ze nog lange tijd door! Nu staat er in het bijbehorende boekje een foto van één paar van mijn hoge hakken bij een nummer waarin het merk Gaastra met de grond gelijk gemaakt wordt. Haha, als ik iets NIET ben, is het een Gaastra vrouw.

IMG_3739[1]

Naar deze feestelijke gelegenheid heb ik wat leuke items uit de kast getrokken en samen gecombineerd. Mijn aubergine tuniek (Ichi) op mijn nieuwe favoriete legging (Leg-inc), daarover een witte colbert van Supertrash. Dit geheel heb ik gepimpt met mijn rode laarzen (XX by Mexx), een rood tasje met franjes (H&M) en een vintage tailleriempje met strik. Ik wil nog even duidelijk vermelden dat Leg-inc natuurlijk online te bestellen is en dat ze een leuke winkel in Amsterdam hebben. Maar voor diegenen uit de buurt van Nijmegen, bij de ZaadeL Makerij kun je ze ook lekker passen en een hoop andere leuke dingen zien/doen/kopen! En ik ben natuurlijk op de foto geweest met de leuke heren van Enge Buren: Bob, Bep en Bram! X

IMG_3751   IMG_3760

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s