Zieke geesten

Aan mij heb je dus niks als ik de enige in de buurt ben als je een ongeluk(je) krijgt! Ik kan niet tegen bloed, ik verstijf, raak lichtelijk in paniek en weet absoluut niet hoe te handelen in geval van fysieke wonden. Ik stuur mijn kinderen ook altijd door naar papa of anderen, die koelbloedig blijven en meteen tot actie over gaan. Troosten kan ik wel!  Horrorfilms kijk ik per definitie niet. En ik kijk dus ook niet graag naar operaties op tv of naar series zoals Bones of CSI, waarbij lekker gegraaid wordt in een open dood lichaam naar bewijzen voor de doodsoorzaak. In tegenstelling tot mijn jongste dochter, die op de computer spelletjes doet waarbij ze een oog- of knieoperatie moet uitvoeren (oké, in tekenversie, maar dan nog). Wel word ik zeer geboeid door een serie als Criminal Minds, waarbij je een kijkje neemt in de zieke geest van seriemoordenaars. Het gaat over profilers, die aan de hand van de lijken en bewijzen, een profiel maken van de daders om op die manier hun identiteit te achterhalen. Fascinerend, hoe zieke, criminele geesten in elkaar zitten. Wat er in hun jeugd allemaal niet fout is gegaan om te worden wie ze nu zijn, moordenaars. Worden alle vroegere slachtoffers van (lichamelijk) geweld, later zelf daders? Hoeft niet natuurlijk, er bestaat nog zoiets als vrije wil/keuze. Maar je kunt kinderen wel enorm beïnvloeden, omdat ze jou als voorbeeld zien en automatisch je gedrag kopiëren. Dus er zijn mannen die vrouwen haten, omdat hun eigen moeder hen vroeger verlaten heeft. En vrouwen die mannen haten, omdat ze misbruikt zijn door een man in hun vertrouwde omgeving. Mannen die moorden, omdat hun vader ook altijd agressie vertoonde in hun bijzijn. Vrouwen die moorden, omdat hun grote zus als kind al het hondje van de buren doodsloeg. Enzovoort… De hamvraag is natuurlijk, waarom vind ik het zo intrigerend om in de geest van een seriemoordenaar/ psychopaat te kruipen, heb ik dan zelf ook een criminal mind?!

Als een echte held op sokken kan ik zelf letterlijk niet eens een vlieg doodslaan (wel muggen, omdat hun gezoem en geprik mijn agressie jegens hen aanwakkert). Ik kan me wel voorstellen dat als iemand ooit een van mijn kinderen iets aandoet, dat er dan een hele boze onredelijke Mieke opstaat, die met hand en tand haar liefjes verdedigd. Toch hoop ik dat ik altijd de tegenwoordigheid van geest zal behouden en nooit iets zal doen dat het daglicht niet kan verdragen. Of dat ik nooit als een viswijf tekeer zal gaan of een bepaalde agressie tentoonspreid in bijzijn van (mijn) kinderen. Zoals vorig jaar wel op de school van Karlijn is gebeurd. Ouders, die ten overstaan van twee klassen, een juf met scheldwoorden aanvielen, zo erg, dat de honden er geen brood van lusten. Ik wil dat ze beseffen wat ze de juf én de kinderen aan gedaan hebben. Een traumatische ervaring, de desbetreffende juf is nog steeds niet volledig aan het werk en de kinderen hebben het er nog steeds over. Ik kan verder niet oordelen over dit voorval, want ik heb nooit geweten wat nu de precieze toedracht was. Ik hoop alleen dat ik het anders zou afhandelen.  Als ouder ben je waarschijnlijk tot ondenkbare dingen in staat als er iets met je kinderen gebeurt. Denk ik. Gelukkig heb ik dat nog nooit meegemaakt en hopelijk zal dat nooit gebeuren.

Nu iets vrolijker, de kop is er af: carnavalsoptocht van de basisschool door Nijmegen centrum. Karlijn is “slaapmeisje” geworden, dus onesie, papillotten, slaapmasker, knuffel, sloffen. Zo makkelijk kan het zijn.

IMG_4244  IMG_4249

Vanavond ga ik naar een concert van Milky Chance in Doornroosje, een heel fijn cadeau voor mijn 45e verjaardag van lieve mensen van ’t Paleis. Ik voel me nog niet echt lekker, dus ik skip het voorprogramma en ga zonder alcohol van die lekkere muziek (combinatie van pop, reggae, folk en ska) genieten en daarna meteen naar huis/bed. Ik weet al snel dat ik sneakers (Nike) aan wil, heb nog wankele beentjes en het is meestal lang staan bij een concert. En verder een simpel gestreept jurkje van Saint Tropez (gekocht bij V&D, aan mij ligt het niet), knotje in en een “Stolen Dance(je)” gaan doen! X

IMG_4300

 

Een gedachte over “Zieke geesten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s