BFF

Er was eens een klein jongetje met engelachtige blonde krulletjes. Hij werd geboren als oudste zoon van de beste vrienden van mijn ouders. Het was 1970 en ik was nog geen half jaar toen ik hem leerde kennen. Hoewel ik al twee oudere broers had, werd deze jongen een soort van jonger broertje. Eigenlijk het kleine zusje dat ik zo graag gewild had. En later nog véél meer dan dat. We deden van alles samen. Samen vadertje en moedertje spelen, samen thee drinken, samen in bad (hij bruin, ik knalrood), samen met de (Barbie)poppen spelen, elkaars strips lezen, samen naar blokfluit- en pianoles, samen hutten bouwen, samen naar school, samen op vakantie. Hij was mijn broertje en vriendje in één. Toen we ouder werden en niet meer samen in de klas zaten, speelden we nog steeds veel, gingen samen op Tienertoer, tennisten samen en gingen nog steeds samen op vakantie. Dat laatste hebben we tot onze zeventiende of zo gedaan. Vakanties met de twee gezinnen, maar ook nog met allerlei vriendjes, ooms, tantes, neefjes en nichtjes, het was altijd druk en gezellig en wij waren altijd samen. Als we samen tennisten (mix dubbel), dan hadden we steeds de grootste ruzies, vooral omdat ik té fanatiek was en vond dat alle fouten bij hem lagen. En toen we met de bus naar Oostenrijk gingen, vernielde hij meteen bij het instappen mijn net nieuw gekochte tasje. Ik vond hem lomp, soms irritant, maar oh, wat hield ik van hem! Ik zou hem door dik en dun steunen en beschermen, vooral als hij gepest werd. Hij vertelde mij zíjn grote geheim, ik vertelde hem in Dublin als eerste dat ik zwanger was en hij stond al op de verloskamer toen ik net goed en wel dichtgenaaid was. Later ging hij in Nijmegen wonen en ik in Amsterdam, we zagen elkaar nog regelmatig als we samen op stap gingen in één van die steden. Toen ik ook naar Nijmegen kwam, werd het contact iets minder. Misschien omdat het zo makkelijk kon zijn, was het er minder vaak. Maar zeker niet minder echt! We kennen elkaar door en door, kennen elkaars ouders, familie, opvoeding, vrienden, elkaars goede en slechte eigenschappen, elkaars geheimen, elkaars onzekerheden (dat zijn er nogal wat), elkaars diepte- en hoogtepunten, we delen alles samen. Soms zien of horen we elkaar weken niet, maar weten de ander altijd te vinden als we die hard nodig hebben. Onze vriendschap zit ‘m niet in verwachtingen naar die ander toe, is eerlijk en daardoor soms hard, maar duidelijk en liefdevol, is onvoorwaardelijk, betrouwbaar, respectvol, niet veroordelend, heeft een hoge gunfactor en onze kwaliteit is duizend keer beter en belangrijker dan de kwantiteit. We zijn zó verschillend en toch zo hetzelfde. Nu zijn we samen apart papa en mama geworden, vinden elkaars kinderen de allerleukste ter wereld. Ik was zijn getuige op zijn huwelijk met de best denkbare lieve partner, die zo goed bij ‘m past. En hij weet, dat als ik ooit plannen in die richting heb, hij de eerste is die ik vraag en heel dichtbij wil hebben!

We zeggen altijd, we kennen elkaar vanaf onze “nulde”. Dit jaar wordt hij 45 en dat betekent dat we dus 45 jaar elkaars beste maatjes zijn, dat moet gevierd worden! Zoek maar een leuke bestemming uit, schatje, met jou ga ik overal naar toe!!! Best Friend Forever!

IMG_4186 IMG_4442 IMG_4440

Vandaag even boodschappen gedaan, je moet wel als je man voor zijn werk in Londen is, dus warm aangekleed. By the way, het is prachtig weer, jammer dat ik er niet echt van kan genieten. Tijdloze praktische parka van Mexx aan (capuchon op tegen de koude wind, heb heel snel oorpijn), maar ook een zonnebril, omdat de zon heerlijk fel brandt. Skinny zwarte broek van H&M en m’n sneakers. Er zijn ergere dingen dan op zo’n mooie dag weer voor het eerst naar buiten te gaan. Zon, ik heet je van harte welkom!

IMG_4456

 

 

3 gedachten over “BFF

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s