Nog even PP ’15 (om het af te leren)

Het was ijskoud, de wattenschijfjes in mijn BH, tegen het doorlekken van mijn melkborsten, raakten langzaam doorweekt en ik stond te kijken naar Ronnie Tober en zijn manager. Paaspop 2002, twee weken daarvoor had ik mijn eerste dochter gebaard en die was nu een nachtje bij opa en oma logeren. Op het podium stond Ronnie naar hartenlust te zingen, terwijl hij tig “glazen” bier naar zijn hoofd gekogeld kreeg. Zijn manager, en tevens zijn vriendje, stond  voor op het podium breed te poseren en probeerde de kogelaars, met zijn armen over elkaar en boze blik, dood te kijken. Dat lukte helaas niet en Ronnie gaf het na de zoveelste bierdouche op, hier werd hij toch echt te oud voor. Er stond ook een scheidsrechtersstoel op het podium, geregeld door mijn vader, die op dat moment voorzitter was van de Leeuwse tennisvereniging Lewabo. In die stoel nam ome Rob plaats, gekleed in een keurig scheidsrechters colbert en hij beoordeelde Het Brabants Sportgala, een zogenaamd gala van diverse sporten op het podium. Op een gegeven moment werd de stoel gesandwicht tussen twee dronken boeren en riep de angstige scheids om hulp. Hilarisch weer! Loco Royale, 13 jaar geleden.

Er was ook een jaar dat de mussen van het dak vielen, 4 of 5 jaar geleden. Terwijl ik op het punt stond naar huis te rijden om de meisjes op te halen, bleef ik met mijn sandaaltje (want prachtig weer) achter een rijplaat hangen en viel voor de camping plat op mijn gezicht. Nou vooral op mijn elleboog eigenlijk. Ik lag daar te kermen van de pijn en werd ondertussen uitgelachen door een aantal aangeschoten Paaspop bezoekers. Waarschijnlijk gingen ze ervan uit dat ik ook gedronken had en voor mijn lol daar lag. Iemand riep heel ontzet, oh kijk, er steekt iets uit haar arm. Gelukkig kwamen er vrijwilligers aan om mij overeind te helpen en die belden meteen de eerste hulp. Ik werd op een golfkarretje gehesen en helemaal klem gezet, omdat ik blijkbaar lijkbleek keek en eruit zag of ik ieder moment van m’n stokje zou gaan. Op het bed bij de eerste hulp backstage kon ik mijn vrienden bellen om me bij te staan. Ik zag aan hun gezichten dat het ernstig was, al deden ze hun best me gerust te stellen. Dus ging ik achter in de camper op bed richting ziekenhuis in Nijmegen. Uren later werd vastgesteld dat mijn elleboog gebroken was en kreeg ik tijdelijk gips tot de operatie, die de volgende ochtend zou plaatsvinden. Helemaal alleen thuis, nog even geholpen met uitkleden en ander noodzakelijk kwaad, lag ik in bed te beseffen wat me was overkomen. Huilen! De volgende ochtend vroeg kwam een heel lief vriendinnetje me halen om me naar het ziekenhuis te brengen. Daar heb ik de hele dag alleen en hongerig, want nuchter voor de operatie, liggen wachten. Een andere vriendin kwam me ’s avonds opzoeken, zij was ongeveer de enige die niet op Paaspop was, en zij maande de verzorgende staf tot spoed. Ik kon niet meer. Tijdens de operatie om 9 uur ’s avonds hoorde ik alle gesprekken van de artsen en hoorde timmeren en boren aan mijn elleboog. Toen ik de volgende dag thuis kwam, begon de ellende pas echt, veel pijn, verdriet en een zeer langdurig herstel. Ik moest nog terug om de ijzeren pinnen er vroegtijdig uit te laten halen, want ze staken uit en daar had ik erg veel last van. En wéér een trauma opgelopen, nog iedere keer dat ik een rijplaat zie, bang om te vallen.  Het blijft wel een goed verhaal, maar weinige schijnen te beseffen dat ik volledig nuchter was, het lijkt eerder of ik totaal cookie waus was en onhandig gevallen ben. Die ene keer dat het bloedmooi weer was tijdens Paaspop werd me door de neus (elleboog) geboord.

   11083871_10152897270343285_2638746779127901704_n Trendshow gekleed door Net-A

Foto: Femke de Schepper.nl

IMG_5133 Zij liepen rond in de Crazy Horse

IMG_5074  Snorella WC

IMG_5115 Tony Banks

Ik herinner me ook nog dat de Loco’s vroeger buiten op het terrein stonden, met enkel een overkappinkje, wat natuurlijk niets hielp tegen de vrieskou. Maar er was altijd publiek, er was en is behoefte aan gekkigheid te midden van het fantastische muzikale geweld. Inmiddels hebben de Loco’s één van de grootste tenten op Paaspop. De Loco Royale is het paleis der wansmaak, zorgt voor een totaalbeleving, belichaamt alles waar Paaspop voor staat. “De plaats waar slap festivalbier en een eclectische mix van bierschuurclassics en guilty pleasures samenkomen. Het is het carnaval na het vasten, met haar polonaises, rare verkleedpartijen en boerenhumor. Kortom: heb je de Loco Royale nog nooit van binnen gezien, dan ben je nog nooit op Paaspop geweest” (bron: 3voor12). Dit jaar stond er zelfs een tweede tent van De Schoenfabriek op het terrein, de Crazy Horse. Hiervan ook enkele foto’s, want het bood een boel mooie en zeer fotowaardige momenten. En het bandje dat De Schoenfabriek twee keer geprogrammeerd had tijdens dit legendarische weekend, de Rectum Raiders, blijkt dé ontdekking van Paaspop volgens 3voor12. Ze staan op nr. 1 van de lijst van beste optredens, vóór Typhoon, The Kooks en Jett Rebel. Hoe cool is dat?!! De trendshow was een absoluut succes, Tony Banks in de Crazy Horse fenomenaal, de familie Connie Meer als side theater, om zwart goed wit te wassen(?), als vanouds lekker, The Kloons eng goed, maar mijn persoonlijke hoogtepunt was de ode aan Eddy Wally. Artiesten als Denvis, Roy Smolenaars (Memphis Maniacs), Roos (Roosbeef), Fred (BZB), Merijn (Navarone), Frank Lammers (Jumbo), Marco Roelofs (voorheen Heideroosjes), Antwan (Loco Loco Discoshow) brachten hun favoriete nummer van Eddy Wally ten gehore. Check het fantastische YouTube filmpje van Nome Nomevideo.

IMG_5062 IMG_5052

Familie Connie Meer                                                                         De Kloons

IMG_5122 Hippe meiden op Paaspop

IMG_5057 Echt Sjanel

Ik heb dit jaar geen spannende festivaloutfitjes gedragen, maar was vooral praktisch qua modder, kou én zon.

IMG_5127 IMG_5130 Crazy Horse

Legging natuurlijk van Leg-Inc, sweaterjurk van Shoeby, motorlaarzen van Bronx.

Paaspop 2015, u was een heerlijke editie, thanXX!

2 gedachten over “Nog even PP ’15 (om het af te leren)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s