Verjaardagen

Pling, ik heb al een berichtje als ik vanochtend vroeg (half 8) mijn mobiel aanzet: “Hieperdepiep Hoera” in de schoonzusjes-app. Shit, mijn zwager uit Frankrijk is jarig, wéér vergeten en dus véél te laat voor een kaart of een cadeau opsturen. Wat is dat toch, waarom kan ik het niet onthouden, hij staat gewoon op de kalender. Net als mijn nichtje, die al eeuwen jarig is op 21 april, dat is één van de vele data die ik mijn hele leven al uit mijn hoofd ken. Waarom zit en komt de verjaardag van mijn zwager niet in mijn systeem? Het is zeker geen kwade opzet, ik mag hem zelfs erg graag. Het is allemaal veranderd sinds mijn burn-out. Vroeger was ik óver-attent en zaten alle verjaardagen, adressen en telefoonnummers van bekenden in mijn (bijna fotografische) geheugen. En ik stuurde echt iedereen een kaart, zowel voor verjaardagen als ziektes, nieuwe huizen, banen, diploma’s, baby’s. Ik hoorde vaak dat mensen zich schuldig voelden, omdat ze niet hetzelfde terug deden bij mij. Vond ik zelf geen enkel probleem. Ik kon er niets aan doen, al die info zat er nu eenmaal toch en floepte op de juiste momenten eruit. Ik had ook nooit een agenda nodig, onthield gewoon alle afspraken, en namen, kinderen, ziektes, scheidingen, faillissementen, verjaardagen van de klanten ook. Misschien is dat wel de reden geweest van de burn-out, mijn hoofd liep over. Wel handig met leren trouwens, want daarbij onthield ik ook alles na één keer lezen. Maar inmiddels lijk ik wel een hersenbeschadiging opgelopen te hebben, instant geheugenverlies als gevolg van de burn-out en mijn twee zwangerschappen, vermoed ik. En mijn oma was dement, dat belooft ook niet veel goeds. Maar ik heb onze kalender redelijk up-to-date met zoveel mogelijk verjaardagen, zodat ik iedere keer als ik het toilet bezoek met m’n neus op de feiten wordt gedrukt. Helaas is mijn zwager wederom de dans ontsprongen. Ik probeer nu wanhopig snel Facebook vrienden met hem te worden (zijn we dus ook nog niet eens, schaam schaam) om hem “persoonlijk” te kunnen feliciteren. En anders bij deze: “Cher Yoan, joyeux anniversaire! J’espère que tu as un beau jour! Excuses pour avoir tard chaque fois avec félicitations et le cadeau. Bisous de Nijmegen. X”

IMG_5274 IMG_5331

Dit weekend hadden we een trouwfestival van Jaap&Karin, Jaap is de lichtman van de Memphis Maniacs, en de hele band, de crew en alle vrouwen waren uitgenodigd. Het was op de Groene Heuvels in Ewijk, een fantastische locatie aan het water. We kregen een heus polsbandje en de dresscode gaf aan vooral op sneakers te komen om zo de hele avond pijnloos te kunnen dansen. Het was tenslotte een soort festival, met optredens van natuurlijk de Memphis Maniacs en de Loco Loco Discoshow. Een waar feestje!

IMG_5288 IMG_5324

De openingsdans werd heel origineel weggegeven door twee acteurs (Roy en Peter van MM), die een soort warming up met de hele zaal deden, zodat de stemming er meteen goed in zat. En we moesten natuurlijk even met alle lieve vrouwen van… op de foto, helaas staat de prachtige prinsessenbruid er niet bij. Daarna gaf de band een heel fijn optreden weg en als afsluiter een dansspektakel met de legendarische Loco’s.

En dit had ik aan: mijn nieuwe leren franje rok van Supertrash, zwart linnen shirt van WE, blazertje met pofmouwtjes van Mexx en, zoals in de dresscode stond, mijn zwarte/witte sneakers van Nike. Afgestyled met buideltasje (NewYorker) en zwart/witte veertjesoorbellen (Claire’s) om in festivalstijl te blijven.

IMG_5284

We sloten het weekend op zondag af met een beachvolleybaltoernooi tussen diverse Nederlandse bandjes (Memphis Maniacs, Loco Loco Discoshow, BZB, Jovink en de Voederbietels, Rectum Raiders enz enz.) Dit onder de noemer Zeeslag 2015 in de oude Honig fabriek te Nijmegen. In de middag de wedstrijden, daarna heerlijke BBQ van Primeros en als afsluiter de prijsuitreiking en optredens van alle deelnemende bands. Een feestje weer, wat zowel georganiseerd als gewonnen werd door de Loco’s. Prachtige prestatie mannen!

2 gedachten over “Verjaardagen

  1. dag schoonzus, ik zal deze mooie blog aan Yoan laten lezen…. En je kan hem deze zomerfeesten gewoon op een biertje trakteren.
    Kusssen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s