Géén politiek

Bij het starten van mijn blog, heb ik me voorgenomen nooit over politiek of maatschappelijke discussies te gaan schrijven. Mijn verhalen zijn luchtig, persoonlijk en soms wat oppervlakkig (uiterlijk, mode), maar dat is dus een bewuste keuze. Er zijn genoeg mensen, die dat veel beter kunnen dan ik en ik heb er gewoon geen zin in. Ik lees iedere ochtend uitgebreid de krant en volg NU.nl. Hoofdpijn en pijn in mijn buik krijg ik ervan! Ik zou ervoor kunnen kiezen het nieuws niet meer te volgen, maar daar ben ik dan te nieuwsgierig voor en toch te maatschappelijk betrokken. Dus al die aanslagen, onthoofdingen, pedobendes, Poetins, vliegtuigrampen, alle rampen eigenlijk, ik laat ze bewust buiten mijn blogs. Vind ik te zwaar, te pijnlijk, te discussiegevoelig.

Maar toen de zoveelste boot met vluchtelingen kapseisde en er zulke afschuwelijke reacties op kwamen, kon ik mijn tranen/pijn/woede niet langer binnen houden. Ik verbaas me wel vaker over de hatelijke uitlatingen op social media, doodsbedreigingen aan de adressen van dierenbeulen, mishandelingen, tasjesdieven, muziekbandjes, zwarte pieten, hulpverleners. Waarom? Oók ik word heel boos op mensen die een ander iets aandoen, zinloos geweld verafschuw ik, maar om nu die mensen dood te wensen op de meest afgrijselijke sadistische manieren?! Doen we dan met woorden niet hetzelfde als zij met daden? Bovendien ben ik niet zo haatdragend, hou niet van geweld, kan niet eens een vlieg doodslaan. Voor mijn gevoel wordt het op deze manier alleen maar erger en lost het vooral niets op. Laat de politie hun werk doen, boeven vangen en ga niet voor eigen rechter spelen en doe elkaar geen pijn of verdriet. Maar terug naar de reacties, die ik naar aanleiding van de dood van weer zoveel vluchtelingen las. “Dat scheelt weer 700 uitkeringen, jammer van die 28 overlevenden, gelukkig is het grootste gedeelte verzopen.” Ik schaam me diep voor deze “rijke, veilige, gelukkige” Europeanen. Au, het doet letterlijk PIJN! Wanhopige mensen die hun eigen land moeten ontvluchten vanwege oorlog, armoede, geweld, op zoek naar een beter leven voor hun kinderen. Vluchtend voor ongeluk en gevaar, zoeken ze met z’n allen het ongeluk en gevaar op, onwetend en wanhopig, geen andere oplossing voor ogen hebbend. Laten we deze mensen helpen i.p.v. ze te laten verdrinken, te boycotten, te haten. Laten we toch alsjeblieft met z’n allen tolerant en lief voor elkaar zijn!

“De mens moet een methode ontwikkelen, die wraak, agressie en vergelding afwijst. De basis voor een dergelijke methode is liefde.” Martin Luther King jr.

IMG_5425

Vandaag zijn er voor ons huis, op de Kitty de Wijze Plaats,  plaquettes onthuld met de namen van 449 joodse oorlogsslachtoffers uit Nijmegen. “We zien nu hun naam, dit is voor de eeuwigheid, ze zijn nu onsterflijk” aldus Yisrael meir Lau (opperrabbijn van tel Aviv). Een mooie en waardige onthulling, die belangrijk en waardevol is voor de nabestaanden en de stad.

En nu over naar een oppervlakkig onderwerp, maar niet geheel onbelangrijk, mijn outfit van de dag.

IMG_5332 IMG_5329

Ik draag een all-black outfit, gecombineerd met mijn nieuwe witte sneakers van Nike Air Max (als je die eenmaal gewend bent, wil je niet meer minder lekker lopen), gekocht met m’n dochter in Amsterdam. Een zwarte jurk van H&M met een touw als riem op een leather look legging, gekocht bij Dedicated in Nijmegen (merkje eruit geknipt helaas). De nieuwe zonnebril van River Island heb ik ook in de Kalverstraat gekocht. Het was een vruchtbaar weekend met mijn dochter!

IMG_5342 IMG_5426

Klaar voor Koninginnenacht/dag, euh…Koningsnacht/dag! Zal het ooit wennen of blijf ik dit volhouden tot Amalia op de troon zit?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s