Vaders passen niet op!

Nog één dag om te wassen, te vouwen, te scheren, te pakken, te kiezen, te verheugen. Morgen vertrek ik naar Oerol! En hoewel ik lang twijfelde om te gaan, ben ik nu erg blij deze keuze gemaakt te hebben, ben er écht aan toe. Best moeilijk om als moeder en partner voor jezelf te kiezen, de boel de boel te laten en te gáán. Stiekem wil ik zoveel mogelijk voor mijn gezin gewassen hebben en voldoende boodschappen (vooral ook fruit) in huis te hebben, control freak als ik ben. Echt nergens voor nodig, want ik heb namelijk een man, die het allemaal zelf kan. En weet. En doet! Ik maak me in mijn hoofd onmisbaar voor mijn gezin, want het is misschien te pijnlijk te beseffen dat ik dat niet ben. Maar ook wel zo lekker! Want ik kan nu met een onbezorgd en relaxed gevoel huis en haard verlaten en me een week lang op mijn lievelingseiland te goed doen aan cultuur, muziek, fijne mensen en liters jutters.

Ik ken wel vrouwen, die hun man nooit lang alleen laten met de kinderen, in de angst dat de luier niet op tijd verschoond wordt, dat het fruithapje geskipt wordt, dat het huis overhoop gehaald wordt, dat het kind te lang in bed ligt te huilen, omdat pa voor de tv in slaap gevallen is bij een saaie voetbalwedstrijd. Of dat hun man boodschappen, koken, werken en vaderen niet weet te combineren. Niet de kunst beheerst van het multitasken, zoals de vrouw. Wat overigens zwaar overtrokken is en zeker niet voor iedere vrouw geldt, want ik kan er werkelijk niets van. Ik krijg hoofdpijn, hyperventilatie, stress, vergeetachtigheid en al mijn weggestopte burn-out verschijnselen komen in drievoud terug. Mijn hoofd loopt letterlijk over van al die dingen, die ik als vrouw tegelijk zou moeten kunnen. Op dat soort momenten wordt mijn faalangst gevoed en dat komt mijn functioneren weer niet ten goede. Het is toch ook onzin, die zogenaamde verschillen tussen man en vrouw? Ze zijn er natuurlijk wel, maar worden teveel gegeneraliseerd. Uitzonderingen op de regels worden tekort gedaan en die zijn er genoeg. Mijn man doet boodschappen, kookt regelmatig, werkt keihard, maar is ook gewoon vader. Hij past dus niet op de kinderen, maar vadert gewoon, als moeder de hort op is!

En natuurlijk is iedere man anders, maar ik denk dat het goed is dat we hem vertrouwen geven en niet het gevoel dat er van zijn manier van opvoeden niets deugt, zonder onze inmenging. Mijn man en meisjes laat ik in ieder geval met een gerust hart alleen (met een beetje voorbereiding). Ik ga hem wél enorm missen, want Oerol is al vijftien jaar hét uitje van ons samen! X

IMG_6027 IMG_6029 IMG_6031

Een heerlijke zomerse bries, dat vraagt om een lichtgewassen jeans combinatie. Denim is en blijft voorlopig nog nummer 1, als meest gedragen en nog steeds trendy stofgroep. Draag vooral diverse denimstukken over/bij elkaar, helemaal hip! Hier draag ik een knielange uitlopende rok met jackje met driekwart mouwen, allebei van ONLY. Blouse met palmbomen van New Look, witte Nike’s en accessoires (tas, bril) van Sacha.

Intussen word ik helemaal gek van de groepsapp van mijn vriendinnetjes, die inmiddels allemaal op Terschelling zijn gearriveerd. Dus begint het te kriebelen en ga ik snel verder met mijn koffer pakken (op de boot maakt de grootte van de handbagage gelukkig nog niet uit). Want kleding pakken voor zo’n eiland is bijna niet te doen. De voorspelling is meestal niet wat het wordt, de zon schijnt namelijk meer en de regen waait over. Maar wel hardere wind en een paar graden kouder dan hier, dus warme kleding, en toch die zomerjurk voor de onverwachte mooie momenten op het strand!

Ben een weekje uitwaaien, tabee!

 

2 gedachten over “Vaders passen niet op!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s