De ik-doos

Mijn hele persoonlijkheid in een schoenendoos, zou dat passen? Mijn jongste dochter heeft vandaag haar ik-doos mee naar school genomen. Een schoenendoos vol met spulletjes die iets over haar zeggen, die bij haar horen, die zij belangrijk vindt. En ze was nog zenuwachtig ook om het te presenteren, dus eerst even op mama oefenen. Een foto van haar dode kat (van de nieuwe kittens hebben we nog geen foto uitgeprint), foto van haar zus (gelukkig vergeet ze die niet) en foto van papa&mama (zoenend, “jullie zijn verlief-ed”). Twee Playmobil poppetjes, om uit te leggen dat ze daar zo graag mee speelt (“zou de klas dat niet kinderachtig vinden? Nee joh, dat past bij jou, jij vindt dat leuk en dus is het goed”). Haar geboorteknuffel, een inimini klein muisje, dat eigenlijk te ranzig is om nog geknuffeld te worden. Een dvd van een willekeurige film, want dat kijkt ze zo graag op een druilerige zondagmiddag, samen met mama en zus en vooral met chips. En een WII-U spel, waar ze eigenlijk nauwelijks mee speelt, maar blijkbaar toch belangrijk vindt. Een pot met bierdoppen, want die spaart ze sinds deze zomer (op het Waalstrandje helaas teveel te vinden). Hopen dat ze die niet open maakt voor de klas, want die doordringende alcoholgeur hoort niet op een lagere school thuis. Twee doosjes met jumping putty (een of ander kneedbaar gum, wij hadden vroeger smurfensnot), waar ze weinig mee doet, maar toch leuk is. Een collage in wording, omdat ze die zo graag maakt. Beetje plaatjes uitzoeken, uitknippen en op een blad plakken. Meteen heel veel interesses bij elkaar, creatief en smaakvol bijeen geraapt. Het kaartspel Uno, dat staat voor alle gezelschapspelletjes, waar ze zo van houdt. En tot slot de Donald Duck, want ze leest veel en graag en heeft voor haar verjaardag een abonnement gekregen. Als ouder ben ik dan toch wel trots dat er geen smartphone, Nintendo of tablet in zit!

ik-doos IMG_7643

(Nu wel een foto van Bikkel en Prins erbij, digitaal hebben we er immers genoeg)

Mooi toch?! Zouden we allemaal moeten doen, een doos met spullen om onszelf te presenteren. Misschien wel in plaats van een cv? Veel kleurrijker, creatiever en persoonlijker. Veel gezelliger ook, dan zo’n stuk papier. Ook werkervaring kunnen we uitdrukken in foto’s, plaatjes en attributen. Gat in de markt! Aangezien ik zelf weer de arbeidsmarkt op ga, begin ik dadelijk aan mijn ik-doos. Waarschijnlijk kies ik een schoenendoos van mijn man, waar zijn laarzen in maat 46 in hebben gezeten. Lekker veel ruimte (kan alles er in, hoef ik niet te kiezen, ben tenslotte een dubbele weegschaal). Misschien moet ik “ik” wel met een hoofdletter schrijven, om aan te geven dat het goed en gezond is dat we onszelf belangrijk (zo niet hét belangrijkste) vinden. En dan ooit, ik droom nog even verder, een zij-doos, een hij-doos en natuurlijk een wij-doos….

Trots op mijn bijdrage aan de dansworkshops en modeshow op de Kaaij, dus even wat plaatjes. In samenwerking met Het Danslokaal, Net-A styling, Zaadelmakerij (Leg-inc en Lossless), Angelique Stapelbroek (Make up artist) en Penelope Janssen (hair styling). En natuurlijk al die mooie en lieve danseressen en modellen! Bedankt allemaal!!

dans1

dans2

blog show kaaij1 blog show kaaij6

modeshow-31kblog show kaaij7 blog show kaaij8 blog show kaaij12 blog show kaaij4

(foto’s van Hans Cras, Photo Edu@rt en mezelf)

Mijn eigen outfit deze week is eenvoudig en stoer. Leren broek (echt) van H&M, merchandise t-shirt Blondie, rode vintage pumps en tasje van ToV-Essentials. En nu koffer pakken voor weekend Terschelling, voor een heel fijn feest van een fijne vriend. Alleen geen idee wat ik aan ga doen, neem voor de zekerheid drie outfits mee en ga een modeshow houden voor mijn vriendinnen. Ik ben verkouden en heb het daarom koud, feest is in de mooiste strandtent op het eiland, wat betekent: wind en hakken die tussen de planken blijven steken. Een hele uitdaging dus, die ik niet uit de weg zal gaan! Volgende keer foto.

IMG_7775

Terwijl ik dit schrijf, valt mijn oog op de boekenkast: De buitenvrouw van Joost Zwagerman. Weer een gekwelde intelligente en creatieve geest, die kiest voor rust en oneindigheid. RIP!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s