De Bekeerling, 2016

“Ik rook niet meer, ik drink niet meer
En doe aan gymnastiek
Ik smook niet meer, ik spook niet meer
En lees de encycliek

Vroeger was het andersom
Toen leefde ik niet zo braaf
Toen rookte ik en drinkte ik
En klonk de pornograaf

Toen leefde ik nog liederlijk
En telde dus nog mee
Ik hoestte en ik nieste
En ik moest naar de wc

Toen zworf ik nog van hot naar haar
De toekomst stond niet vast
Ik was in dit tranendal
Een ongenode gast”

een stukje uit De Bekeerling van Hans Dorrestijn (heerlijke documentaire over deze boeiende man gezien, die de kunst van het lijden beoefend. De inspiratie kwam vanwege de voornemens)

5 Januari 2015 schreef ik mijn eerste blog. Het was één van mijn “goede voornemens” voor dat jaar en waarschijnlijk ook de enige waaraan ik me netjes gehouden heb.  Ik vond 2015 heftig! Qua werk zoeken en vinden, en erkennen dat ik niet alles kan. Qua vorm vinden voor mijn blog en uiteindelijk meer over persoonlijke dingen te schrijven dan over mode, wat in eerste instantie mijn doel was. Qua accepteren van mijn leeftijd en het ouder worden, met bijbehorende ups en downs. Qua mezelf zijn en blijven, ondanks invloeden van buitenaf, waar ik zo gevoelig voor ben. Qua struggling with life.

Vandaag ben ik dus een jaar verder en ben ik een best goed gelezen blog én een leuke baan rijker. En ik sta nog gewoon overeind! En ik heb weer voldoende “goede voornemens” voor 2016. Ik tors op dit moment (op z’n minst) 3 kilo lichaamsgewicht méér mee dan gewoonlijk en heb wederom het voornemen om gezonder en bewuster te gaan leven. Ik word een bekeerling, een betere, fittere, lievere, mooiere versie van mezelf, Mieke 2.16. Maar bovenal wil ik minder streng zijn voor mezelf, zachter zijn. Minder moeten, meer mogen. Compassie voor mezelf hebben, zoals ik wel voor anderen kan hebben. Hiervoor heb ik al een fijne online Compassiechallenge gedaan, minder perfectie, meer mildheid (zie link act-coach). En ja, ik ben gisteren naar de sportschool geweest, dus het begin is er. Het voelt of dit jaar me veel gaat brengen (waar ik dan wel zelf hard voor ga werken, ik ga niet zitten afwachten). Die baan en blog kan ik afvinken, dus nu ga ik voor verdieping, liefde, genieten én succes! (verder leg ik mezelf niet teveel op, haha) Welkom 2016!

IMG_9185

Kerstavond vierden we thuis met schoonfamilie en ik kwam net van mijn werk, dus omkleden was niet nodig. Trui/jurk van H&M, grijze maillot, suède overknee laarzen van Le Ballon en een goed glas wijn. Proost!

IMG_9217 IMG_9226

Op eerste kerstdag gaan mijn broers en ik, met hele gezinnen, naar mijn ouders en samen uit eten. Hiervoor kan ik m’n feesthakken (gouden plateaus van H&M) wel uit de kast halen, nagels verzorgen en netjes lakken is met een peeptoe (open teen) wel een must! Daarbij een ecru transparante blouse van New Look en een paarse vintage leren broek (Vintage Sale Modekwartier Arnhem). Oorbellen en ringen van V&D (zie je, het ligt écht niet aan mij). Ik ben heel blij voor het personeel en leveranciers van de V&D, dat er een doorstart gemaakt wordt, maar je vraagt je wel af hoe zo’n keten koste wat het kost en tot welke prijs moet blijven bestaan.

Tweede kerstdag, zeg maar gerust nacht, heb ik achter de bar gewerkt op Kerstsaus, een heerlijk ongedwongen feest van De Schoenfabriek (evenementen op maat) in de Vasim (oud karakteristiek fabriekspand). Oud & Nieuw heb ik sinds jaren weer eens met mijn dochters gevierd. Dus een keer niet tot vroeg in de ochtend op de dansvloer gehangen, ik ben 2016 fit en fruitig begonnen. We waren uitgenodigd in één van de fijnste straatjes van Nijmegen bij lieve vrienden, met eten, spelletjes, vuurtje en natuurlijk champagne!

Ik wens jullie, al mijn trouwe lezers, prachtig mooie nieuwe avonturen toe in 2016! Wees jezelf en vergeet niet van het leven te genieten!!! X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s