Iconen

Ik pretendeer niet één van zijn grootste fans te zijn geweest, ik heb nooit mijn kapsel aan het zijne aangepast, heb nooit twee verschillende lenzen gedragen, heb geen kind naar hem vernoemd, heb zeker niet alle lp’s van hem, had geen levensgrote poster van hem op mijn tienerkamer, ken niet alle teksten van alle liedjes, heb zijn teksten ook nooit eerder geciteerd, heb geen tattoo van hem boven mijn bil, geen geschilderde bliksemschicht op mijn gezicht, heb ook nooit met een ooglapje rondgelopen…

En toch…natúúrlijk toch, ben ik in absolute shock. David Bowie is niet meer. De meest avantgardistische en meest eigenzinnige artiest is dood. Net op dit moment, net na zijn 69e verjaardag, net na het uitbrengen van zijn nieuwe plaat, net nu zijn tentoonstelling in ‘ons’ Groningen is. Als je zo’n bericht van overlijden in de krant leest, komt het meteen bij je binnen. Maar als je het op Facebook ziet, heerst er eerst ongeloof en onwerkelijkheid, dat moet ik dan eerst verifiëren op de nieuwspagina. Om vervolgens alle persoonlijke rouwberichten op Facebook te gaan lezen en er een deelnemende reactie bij te plaatsen. Al ben ik daar al snel mee gestopt, er was geen beginnen, en vooral geen eindigen aan. Het lijkt wel of iedereen van mijn FB connecties, close friends of verre kennissen, jong of oud, man of vrouw, houdend van punk, funk, pop, disco, jazz, rock&roll enz. een eigen én gedeelde herinnering aan Bowie heeft. Hij was van ons allemaal, heeft veel indruk gemaakt en laat veel van zichzelf achter. Hij leek zo zichzelf, maar was toch steeds anders, er valt een hoop te missen. Een briljant en markant mens, een mens met vele gezichten, een mens om op veel verschillende manieren te kunnen herinneren. Een absoluut icoon!

David Bowie

“Look up here. I’m in heaven,” (uit Lazarus, Blackstar)

Vandaag geen kledingtips, maar gebruik het volgende voor inspiratie:

Bowie1 Bowie-1974 David-Bowie-pop-up-store_img500DavidBowie david-bowie

image En deze trek ik vandaag aan, ik voel me fan en rouw!

 

 

 

Een gedachte over “Iconen

 1. Lieve Miek,
  Mooi verteld!
  Heerlijk op de manier hoe jij het vertaald. Zo voel ik het ook. Kan me nog zo goed herinneren hoe ik als klein meisje, naast mijn zusje, zat te kijken naarde film Labyrint. Toen die man met zijn prachtig verschillende ogen het meisje uit het raam tilde was ik op slag verliefd! Ook op de muziek erbij! Was mijn eerste echte kennismaking met Bowie!
  Genoten van zijn heerlijke eigenheid en prachtige muziek!
  En wel prachtig dat hij ons nog een nieuw album geeft om naar te mogen luisteren… en ook verdrietig tegelijkertijd…
  Wat zal er ondertussen hierboven flink genoten kunnen worden van muziek!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s