Sentimental journey

Het is een doodgewone maandag, ik zit met een vriendinnetje in de schouwburg, ik hoor een voor mij zeer bekend nummer van Heather Nova en ik schiet meteen vol. De haren op mijn armen staan gelijk rechtop, een rilling door mijn lijf, de tranen schieten naar de oppervlakte. Wat kan muziek toch veel met je doen. Toen Heather de eerste noten zong van Island, was het niet eens zozeer de tekst die me op dat moment raakte, alhoewel die heel mooi is. Het is het gevoel dat wederkeert, je voelt weer precies wat je toen (1994?)voelde, ook al is dat misschien helemaal niet meer relevant. Island, het lijkt over mishandeling te gaan, kiss and kick? Geen idee of dat echt zo is, maar dat maakt ook niet uit. Bij muziek bepaal je eigenlijk zelf of het iets met jou te maken heeft, of het je raakt. En nu heeft mishandeling in de verste verte niets met mij te maken, wees gerust, maar de totale ellende ervan sloot naadloos aan bij mijn gevoel van toen. “I need an island, somewhere to sink a stone, somewhere to go.” En dan gezongen door die intense stem van Heather, met hoge uithalen. Heather was er voor me, in mijn donkere periode. Ik kon me vroeger helemaal wentelen in zwaarte, zwelgen in zelfmedelijden, donkerte nog donkerder maken. Dan zat ik met enkel kaarslicht, een fles wijn leeg te drinken en te luisteren naar de meest deprimerende muziek. Tranen met tuiten, heerlijk vond ik dat. Eenzaamheid ten top.  De diepste dalen bewust opzoeken en er in zwelgen.

12733597_10153355762057483_5896505890288971883_n

Ik was sowieso gek op “vrouwenmuziek”, ik leek wel een feministe, die tot doel had alle vrouwelijke zangers (zangeressen) te sponsoren. Niet alleen Heather, maar ook Joan Osborne, Tori Amos, Skunk Anansie, Melissa Etheridge, Avril Lavigne, Kristin Hersh, Sinéad O’Connor, P.J.Harvey, K’s Choice, Alanis Morisette lieten hun schaduwen schijnen in mijn zolderkamertje in Amsterdam. Dramatische klanken en teksten, ontsproten uit hun sterke, maar gekwelde vrouwelijke geesten. Women of the Nineties, you go girls!

Dan donderdag, een krak, een schreeuw, een val, daarna stilte… Ik lig in onze slaapkamer op de grond. Mijn rug, hoe kom ik weer overeind? Even blijven liggen, ademhalen en met veel moeite mezelf aan het bed omhoog trekken. Het onvermijdelijke besef, hier ben ik weer een tijdje zoet mee. It’s only fysical, maar het maakt mijn geest ook flink van de wijs. Pijn in mijn lijf betekent nu even ook pijn in mijn hart. Weer even rouwen om onze kat Karel (een jaar geleden nu) en zeer onverwachts de kat van onze buren vandaag, het heftige nieuws van een ernstig zieke in onze familie, februari een maand van ups en downs, behoefte aan licht, zon en warmte. Pijn in m’n lijf, geen inspiratie voor mijn blog. Precies weten wat ik allemaal in mijn kast wil hebben voor het aankomende seizoen, maar er geen geld voor hebben. En als ik wel wil schrijven, zit er een virus in mijn laptop. Pijn in m’n lijf, eerste goede dansfeestje alweer gemist (Shindig), rug vast niet in orde voor vrijdag, tweede dansfeestje (Dock). Pijn in m’n lijf, goede voornemens qua sporten, fysiek niet mogelijk nu. Wel een lekkere wandeling gemaakt, zondag in de winterse zon naar ons eigen hippe eiland aan de overkant met een warme chocomelk bij CALI als opwarmertje. Dit alles biedt weer perspectief voor de komende zomer! Impulsief een detox sapkuur voor 7 dagen besteld, om er vervolgens achter te komen dat alles ingevroren is en we weinig tot geen ruimte in ons ieniemienie vriesvakje  hebben. Ach, er zijn ook zoveel mooie dingen, om om te lachen, om van te genieten, goede vooruitzichten, langere dagen, het is 1 maart, de lente is in aantocht.

IMG_9699 IMG_9698

Pastelroze jas van ONLY, zwarte skinny van H&M, sneakers van Nike, leren tas van Mexx, panterprint handschoenen van H&M, grijze wollen shawl van Marc O’ Polo, zonnebril van V&D.

IMG_9709 IMG_9710

Ik zoek nog de beste manier om meer fashion, merken, labels, modefoto’s te bespreken en te visualiseren in mijn blog, zonder daar de financiële middelen voor te hebben. Tips, ideeën  en meedenkers altijd welkom! Ik wil er zeker niet mee stoppen, want dat was vanaf het begin mijn doel (en mijn hobby en mijn vak), wordt dus vervolgd…X

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s