Dag Tina

Het is weer zover. In het kader van iets leuks met en voor je kinderen doen. Jezelf wegcijferen om je kind gelukkig te maken. Alles en enkel alleen voor het kind! Zondag ga ik naar de Tina-dag in Duinrell. Zogenaamd ‘offer’ ik me op, om mijn jongste dochter één van de mooiste dagen van haar jeugd te gunnen. Maar intussen lijkt het me stiekem vet cool. Ik was vroeger jaren lang geabonneerd op de Tina. Ik identificeerde me met Tina. Tina had namelijk ook rood haar en was altijd met mode bezig. Tina was populair, zonder ook maar een greintje arrogantie te vertonen. En Noortje, met ook een eigen verhaallijn in Tina, had sproeten. Net als ik. En er kwamen vaak meisjes met paarden in voor. Daar had ik op zich niks mee en ze waren ook niet echt cool, maar ze waren wel lief en zorgzaam en beleefden grootse avonturen. En het ging soms over verkering. Nou, dat had ik ook wel eens. De Tina was eigenlijk gewoon voor mij gemaakt! Ik zit vandaag nu al een half uur in onze overvolle onoverzichtelijke boekenkast te zoeken naar íets van de vroegere Tina, óf een gewoon exemplaar, óf één van de dikke vakantieboeken. Ik kom antieke Donald Ducks tegen, Jan, Jans en de kinderen, Kuifjes, Suske en Wiske’s, Guust Flater, Roel Dijkstra’s (?) en Lucky Luke’s (zou iets hiervan intussen al geld waard zijn?) Help, ik heb m’n oude Tina’s weggedaan!

Mijn dochter wil voor deze unieke gelegenheid roze kleding aanschaffen. Maar dat kan ik echt niet toestaan. Mijn dochter wil er altijd stoer uit zien en houdt dus niet (meer) van roze. En al smeekt ze me om een roze outfit en belooft ze plechtig dit vaker dan alleen nu te dragen, ik geloof haar bij voorbaat niet. Een roze zonnebril is inmiddels wel een feit, die heeft ze alvast van haar ‘partner in crime’ gekregen, haar vriendin die ons zondag vergezelt. Haar moeder gaat gelukkig ook mee, zodat wij samen een rustige plek kunnen opzoeken om de hele dag koffie te drinken en in de zon te zitten. Wel zo gezellig.

En nu mag ik dus zondag ongegeneerd genieten van al die mooie Tina- momenten, zonder dat iemand er iets achter zoekt. “Wat een leuke, meelevende en enthousiaste moeder!” En kan ik onopvallend rondneuzen in de wereld van bloggers, vloggers en andere social media fenomenen, die in mijn beleving inmiddels jaloersmakend rijk en beroemd zijn. Want die komen allemaal opdagen op de Tina-dag. Niets is te gek. En de twee moeders gaan samen het optreden van Douwe Bob checken, wat deze oudjes natuurlijk geen straf vinden. Of we B-Brave om 18.00 uur ook gaan redden, weet ik niet, maar ik voel de noodzaak er ook niet van. Vooralsnog sta ik te overleven op mijn werk. Ik voel me beroerd en kan alleen maar hopen (ik doe niet aan bidden), dat ik me op Tina-dag beter voel. In ieder geval fit genoeg voor Douwe en mijn dochter!

img_3934

Alhoewel ik al helemaal in de herfstmood ben qua kleding, werd ik afgelopen hittegolf toch gedwongen een zomerse outfit te dragen. Een simpele oversized t-shirt jurk in mosgroen van H&M, met sandalen van Coolway en tasje van ToV . En één van mijn brillen (voor ver af en 2 leesbrillen) van Eyes+More.

img_4070 img_4072
img_3979
En we waren nog op een fantastische bruiloft met als dresscode cocktail. Nu word ik altijd een beetje recalcitrant van een kledingvoorschrift, want ik wil namelijk zo graag zelf kiezen. Ik weet vanuit mijn mode achtergrond precies wat cocktail inhoudt, namelijk voor de dames een gekleed jurkje tot op de knie, en toch geef ik er graag een eigen draai aan. En aangezien ik geen tijd en geld had, werd het iets uit de oude doos. Heeft vast niemand gemerkt, toch? Een simpele zwarte kokerrok van Mexx met daarop een bustier van ONLY, samen lijkt het net een strapless jurk. Een LOVE kettinkje (Accessorize) erbij om in het romantische thema van de dag te blijven en een clutch met glitters en bloemen (Accessorize). De tattoo (handtekening) van de geweldige zanger Danny Panadero maakt het geheel af. De keuze van schoenen was nog wel een dingetje. Eerste keuze was namelijk de klassieke zwarte pump (Kayla?), dat vind ik namelijk het meest vrouwelijk bij zo’n kokerrok. Deze viel helaas bij de tussenstop bij onze B&B al af, de dunne naaldhakken bleven bij de eerste de beste grasspriet al in de grond steken. Ik wist dat er op de trouwlocatie een prachtige spiegeltent zou staan op een grasveld, dus de sexy naaldhakken bleven noodgedwongen in de auto achter. Tweede keuze, opvallende mega hoge sleehakken met bloemenprint en studs (Timeless). Hierop heb ik het bijna tot het einde volgehouden, maar toen er volop gesprongen werd tijdens het dansen, heb ik toch maar mijn Nike sneakers tevoorschijn getoverd en de sterren van de hemel gesprongen. Het was een inspirerende romantische fijne dag!! Nogmaals gefeliciteerd, lief bruidspaar! X

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s