Santa is coming

Sinterklaas heeft koud het land verlaten en de Kerstman is al weer onderweg. Eigenlijk heb ik een haatliefdeverhouding met de kerstboom (nee, niet met de Kerstman). Als tie er nog niet is, dan verlang ik naar ‘m. Dan stel ik me voor hoe hij zal staan op de plek die ik alvast zorgvuldig  voor ‘m uitgekozen heb. Ik weet dat hij warmte en gezelligheid met zich mee zal brengen. Dat ik duizenden foto’s van hem ga maken, vanuit elke hoek en dan delen op Instagram. Dat mijn jongste dochter zich vol overgave op het inrichten van de boom gaat richten, terwijl ik stiekem achter haar rug de ballen net een centimeter verplaats, perfectionist die ik ben. Maar ik weet ook dat ik me vrij snel ga ergeren aan de ruimte die het gevaarte in onze grote huiskamer in neemt. Dat mijn oudste niet meer zo goed bij de piano kan en dat er minder bewegingsvrijheid om de eettafel is. Of aan het feit dat de broertjes kat steeds naar de slingers springen en tikkertje doen onder én in de boom. Dat de naalden soms zo snel vallen, dat je maar hoeft te blazen en de grond vol ligt en ik er niet tegenop kan stofzuigen. Ik erger me aan het feit dat tie zo groot is (wat wel van mij moet) en dus veel daglicht van de kamer ontneemt. En ik schrik me iedere keer een hoedje, omdat ik vanuit mijn ooghoeken denk dat er iemand naar mij staat te kijken.

Er zijn bij ons rituelen van onschatbare waarde omtrent het kopen en optuigen van de kerstboom. Mijn vriend en oudste dochter gaan samen op pad om de mooiste en grootste boom te scoren. Tenminste dat is mijn opdracht, die ik ze mee geef. We hebben nu eenmaal een oud huis met hoog plafond en mega ramen en een kleine kerstboom zou totaal ondergesneeuwd worden en voor voorbijgangers en buren niet zichtbaar zijn. Ondenkbaar dus.  Ik verdenk mijn vriend ervan vooral op de prijs te letten. Dat is tevens ook de reden dat hij hem uitzoekt en niet ik. Mijn dochter bewaakt moeders’ wensen. Ik ga intussen met mijn jongste dochter alle kerstspullen van de allerhoogste zolder halen en uitpakken. De verrassing hiervan is ieder jaar weer hetzelfde, doch immer groot. Want sommige spullen hebben de tand des tijds niet doorstaan, anderen waren vergeten en niet gemist, maar zijn nu toch erg welkom. Ik had in eerste instantie mijn twijfels toen man en kind met deze boom thuis arriveerden en de onderkant een beetje gek leek te zijn. Maar nu hij staat, is hij volumineus en groot, zoals ik het graag zie. Ze hebben hun taak meer dan goed volbracht!

De weken dat de boom pontificaal aanwezig is, is tie steeds onderhevig aan kleine aanpassingen. Qua styling ben ik namelijk stronteigenwijs en ik ben tenslotte, zelfbenoemd, eindverantwoordelijke. Vereiste is dat de boom vol en kleurrijk moet worden en dat het gewoon kersterig kitsch mag zijn. En dat alles, werkelijk alles, er in mag. Alle zelfgemaakte prullen van de kinderen zijn welkom in onze kerstboom. Zelfs de foto’s van alle leden van One Direction ontbraken in het verleden niet. Nu is het een bonte verzameling van alles wat we in de jaren vergaard hebben, dus ik ben blij!

img_5732 img_5726

Nog even een throwback naar Sinterklaas. Ik had het geluk dat degene die mijn lootje had getrokken in Beneden-Leeuwen woont (mijn geboortedorp), want daar zit immers een prachtige schoenenzaak: Skoen. Op mijn verlanglijstje stonden sloffen en nu heeft mijn moeder samen met de eigenaar super sloffen voor me uitgekozen. Ze zijn van Warmbat Australia en heerlijk warm. Ik heb nooit eerder instappers gehad, maar het is een aanrader voor naast mijn bed.

img_5552

Ik heb vorige maand nog wat items van Kenzo X H&M gescoord, dus die zie je hier de komende tijd nog wel voorbij komen, zoals deze zwarte trui. Deze is op verschillende manieren te combineren, ik laat hier twee van mijn manieren zien. Op de eerste foto draag ik de trui in mijn hoge mom jeans van ZARA met een panter bontjas van New Look en enkellaarsjes met gespen van Blink.

img_5600 img_5614

Op de foto hieronder combineer ik de trui met een lange leren rok (gekocht op een vintage markt in Modekwartier Arnhem) met (hele oude) afzaklaarzen van Invito.

img_5644 img_5652

Geniet allemaal op je eigen manier van het optuigen van de boom en een hele fijne kersttijd! X

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s