Desalnietteplus

De steen was best wel weer zwaar dit keer. Je weet wel, die steen waar ik ’s winters onder gedoken zit. Maar ik heb ‘m nu van me af gegooid en dat voelt een stuk lichter. Dat komt gewoon ook door de temperatuur. Want ondanks de regen van afgelopen dagen, voel ik de lente met rasse schreden naderen. Nog maar twee weken en dan is de kalender er ook klaar voor. De laatste week slaap ik slecht en het zou misschien wel eens kunnen komen door het dubbele dekbed met extra sprei en de twee kruiken die ik ’s avonds bij me in bed leg. Ik word ’s nachts badend in het zweet wakker en blijf dat dan helaas tot de ochtend ook. Wakker, bedoel ik. En dan dus piekeren. Misschien maak ik me altijd teveel zorgen en slaap ik daarom niet. Het kan ook komen door het overmatige drankgebruik van de carnaval en ben ik gewoon nog steeds aan het afkicken daarvan. Of het is onderdeel van de beginnende overgangsverschijnselen en heeft zijn (zeer ongewenste) intrede nu gemaakt. Kortom, desalnietteplus (ik wéét dat dit woord niet bestaat, maar gebruik het al jaren), zorgen. Ik ben officieel nu “in between jobs”, zoals dat heet. Ik heb al een nieuwe baan voor het einde van deze maand, dus echte zorgen zijn er niet meer. Maar het piekeren blijft. Ik ga bij de nieuwe Topshelf aan de slag. Gevestigd in het oude pand van V&D, dus ik hoef alleen de straat omhoog en ik ben op m’n werk. Niet gedacht dat het nog meer relaxed en dichterbij kon dan bij Marc O’Polo, verderop in de straat. Ik heb twee leuke gesprekken bij Topshelf gehad en toen was ik om. Van hun kant twijfelden ze nog even of ik niet ‘overgekwalificeerd’ ben en er te weinig uitdaging voor me in zit, maar dat vind ik toch echt míjn keuze. Het is een prachtige zaak, maar er moet nog veel gebeuren. Toen het vlak voor de kerst open ging, dacht ik door alle luxe en mega kerstsfeer meteen aan Harrods in Londen en dat bedoel ik als compliment natuurlijk. Ze hebben een beetje een valse start gemaakt, doordat er nog geen volledig nieuwe collecties waren ingekocht en de boel daarom erg leeg leek. Vanaf nu wordt het anders, nieuwe merken en een extra verdieping erbij. En ze krijgen mij! Haha. En ook nog een oud collega van Marc O’Polo, hoe leuk is dat! Toch krijg ik het soms ineens benauwd vanwege ‘warenhuis’ dingetjes zoals het uniform dat ik ga dragen, vanwege strakke regeltjes (prikklok), vanwege de immense vrijheid die ik misschien wel kwijt ga raken.

Tegelijkertijd denk ik, dat ik het misschien wel eens heel erg leuk kan gaan vinden. Een grote winkel met veel collega’s, prachtige collecties en mijn handen jeuken om er een succes van te gaan maken, om een verschil te kunnen maken. Dat is toch ook een uitdaging, niet!

img_6625 img_6644

IMG_7058

Outfit van de dag: een sporty look broek (trackingpants) is helemaal van deze tijd. Met smalle of juist hele wijde pijpen, allebei goed. Natuurlijk kun je die met sneakers dragen, lekker casual, maar het is juist ook leuk om het met nette hakschoenen te combineren. In mijn geval enkellaarsjes van H&M en de broek heb ik voor 5 euro in het salesrekje van H&M gescoord. Nog leuker vind ik het om de broek met pumps (bv deze vintage) te dragen, voor de avond bijvoorbeeld. Op de broek een mooi zwart colletje van Mexx en daarover een panter fakefur jas (het kan nog net qua temperatuur) via Modemusthaves. Een gouden clutch van Accessorize en lange oorbellen om de boel sporty chic te maken.

Gisteravond dacht ik te beginnen met afkicken van de winter en van bijbehorende dubbele dekbedden, spreien en kruiken. Ik  zou vast geen hitte aanval meer krijgen zonder het te dikke berensprei en zonder kruik, het dubbele dekbed mocht voor de zekerheid nog even blijven. Toen ik uiteindelijk in bed ging liggen, kon ik me niet over het gevoel van koude voeten heen zetten. Eerst het sprei er maar weer over, het lag voor noodgevallen nog bij het voeteneinde. Toen dat niet voldoende leek te baten, het bed weer uit om een kruik te maken. Met als logische gevolg dat ik weer midden in de nacht overeind schoot en niet wist hoe snel ik alles van me af moest gooien. Geen zorgen meer en toch wakker liggen, het is niet eerlijk. En dan zie ik op Facebook en Instagram al die uitgeruste bruine gelukkige gezonde gezichten, vers terug van de wintersport en in mijn eigen spiegel zie ik een bleek koppie met donkere kringen onder de ogen. Maar ik heb van een prachtige gladde gemakeupte Douglas dame geleerd dat ik iedere dag mijn wallen moet masseren om het dode bloed (?) daaronder weg te duwen. Waar duw je dat zwarte bloed dan eigenlijk heen? En hoe lang zal ik masseren? Moet ik de wekker in de ochtend een kwartier eerder zetten? Of doe je dit gewoon met één hand tijdens het koken? En is dit algemeen bekend? Zodat je, als je geen tijd hebt om de telefoon of mail te beantwoorden, dat je het automatisch gegenereerde antwoord kan aanzetten: “Sorry, ik ben mijn wallen aan het masseren, ik bel of mail u zo spoedig mogelijk terug.” Zou je hier van je baas extra tijd voor moeten krijgen, buiten je pauze om? Of moet er een afsluitbare ruimte op je werk beschikbaar zijn om ongestoord je wallen te kunnen masseren?  Desalnietteplus, ik ga me hierin verdiepen en kom er nog op terug. Er is in ieder geval nog hoop!!

Maar een maand werkloos geweest en ik heb best genoten van m’n vrije tijd. En nu zin om weer aan de slag te gaan bij Topshelf! Intussen blijf ik nadenken over mijn droombaan, om deze zelf ooit te creëren. Want dat willen we tenslotte allemaal, een droombaan, toch?! X

 

4 gedachten over “Desalnietteplus

  1. En ga gewoon eens op zoek naar een man die je schoonheid waardeert zoals moedertje natuur je geschapen heeft. Hoef je niet de hele dag vruchteloos en zinloos aan je uiterlijk te poetsen maar ben je er gewoon lekker zoals je bent. De rest van de wereld kan de pot op!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s