Leve Olcay!

Stiekem vind ik ze best leuk en zie ik ze altijd graag in ’t wild, de BN’ers. Mijn fascinatie voor hen komt niet in de laatste plaats, omdat ik vroeger hoopte er zelf één te worden. En ik ben gewoon nieuwsgierig of ze er in ’t echt net zo uit zien als op het scherm, of ze dikker, dunner, mooier, lelijker, aardiger of minder aardig zijn dan ze lijken. Dus bespied ik ze als ik in Amsterdam ben en op festivals backstage, onopvallend vanonder mijn wimpers vandaan. Het liefst zou ik een praatje met ze maken, maar daar ben ik dan weer veel te bescheiden en/of te verlegen voor. Dat vind ik toch een beetje ‘voor schut’. Ik wil ze niet lastig vallen en ze gewoon een leuke tijd laten hebben, zonder met mij op de foto te hoeven gaan. Voor kinderen is dat dan weer een heel ander verhaal. Je kunt het karakter van de BN’er dan ook beoordelen op hoe ze met een selfie-vraag van een kind om gaan. Het vroegere handtekeningen- tijdperk is voorgoed voorbij. We hebben hier nog wat handtekeningen liggen, van Teske, Enzo Knol en van wat schrijvers, die op school langs zijn geweest. Maar ze worden niet langer ingelijst en liggen in een verloren hoekje stof te vergaren. Tegenwoordig maak je selfies met de BN’er, om die zo snel mogelijk via social media viral te laten gaan.

Afgelopen week was Olcay Gulsen bij Annette Mode, om haar nieuwe label ST Studio (onderdeel van Supertrash) te promoten. Ongewild waren we een klein beetje zenuwachtig of ze wel zou komen, want je weet maar nooit met die wispelturige BN’ers. Maar ze kwam en hoe. Wat een powervrouw(tje)! Klein, fijn en puur ging ze zich aan iedereen voorstellen, met een stralende glimlach. Niks geen kapsones. Een selfmade woman, ze heeft een mode imperium gecreëerd zonder hulp van een rijke vader (integendeel zelfs) of een sugar daddy. Oké, ze is wel even voetbalvrouw geweest (ex Edgar Davids) en dat heeft haar vast wel geholpen bekend te worden. Maakt allemaal niet uit, in mijn ogen is ze een vrouw, die met beide benen op de grond is blijven staan en beseft dat iedereen gelijk en belangrijk is. Ze gaf mijn collega’s en mij het gevoel dat we stuk voor stuk toppers zijn en dat ze ons hard nodig heeft om haar label goed te verkopen. Mijn dochters waren ook op bezoek om haar te ontmoeten en ook naar hen was ze geïnteresseerd en lief. Ik citeer even wat uitspraken van Olcay uit een interview in het AD uit 2015: “Bijna niemand weet dat ik soms een fastfoodverslaafde, kettingrokende, Red Bull-junkie kan zijn.” Volgens Olcay is ze ‘een asociale, behoorlijk verslaafde roker’. “Ik rook regelmatig op plekken waar dat niet mag. En zelfs in de auto steek ik de ene sigaret soms met de andere aan. Ik weet het: ik vervuil met mijn gedrag m’n longen en die van anderen. Maar ja, ik kan het gewoon niet laten.” En over het geldgebrek vroeger thuis, zegt ze: “Verse groenten stonden nauwelijks op het menu. Best gek: daardoor heb ik een soort aversie ontwikkeld tegen alles wat vers is of daarop lijkt. Nog steeds rijd ik eerder en liever naar een McDrive dan een winkel met verantwoorde etenswaren. Want weet je: gezond eten is voor mij in negen van de tien gevallen synoniem voor ‘vies’.” Kortom ze is gewoon een mens, zoals jij en ik.

Ik droeg voor de gelegenheid één van haar jumpsuits en ze nam afscheid van me met de legendarische woorden: “Je hebt echt een vet goed figuur!” Mij hoor je niet meer. Nu wordt er de laatste tijd in de media vooral aandacht besteed aan haar bollere wangen en het feit dat ze wat kilo’s aangekomen is. Dus was ze misschien lichtelijk jaloers toen ze mij in haar strakke broekpak zag (wishful thinking). Nou Olcay, boeien, ik vind je prachtig en lief! En tegen mijn dochter zei ze: “Wat zie jij er leuk uit.” Voortaan ben ik fan en draag ik alleen nog maar Supertrash ;).

IMG_8813 IMG_7218

Mijn eerste werkdagen zitten er op. Ik ben lichamelijk soms uitgeput, mijn voetzolen doen zeer en mijn billen en bovenbenen staan strak (op zich niks mis mee) van het lopen en staan. En de wallen masseer ik tegenwoordig gewoon weg, met een beetje oefening. Maar ik barst bijna uit mijn voegen van enthousiasme, de adrenaline giert door mijn lijf en  geestelijke energie voert de boventoon. Het leven kleurt letterlijk en figuurlijk zonniger en lichter nu, ik ben weer gaan sporten en heb mezelf zelfs de rust gegund om vanmiddag even in de zon te zitten.

IMG_7170 IMG_7160

Hierboven draag ik een supermooie broek van Cambio, een combinatie van netjes met sportief. Ik draag het met een gestreept truitje van Opus en mijn witte laarsjes (5 euro!) van Scapino (zonnebril van Ray-Ban). Op de rechter foto heb ik het gecombineerd met mijn sneakers van Nike en glittersokken van Beck Sondergaard. Op de schoenen en bril na, alles te koop bij Annette Mode.

IMG_8868.JPG IMG_7260

Op deze foto’s sta ik met een aantal van mijn nieuwe collega’s en Olcay en draag ik het ST Studio broekpak. Deze hele week is er nog een pop up store van ST Studio, maar Supertrash is ten alle tijden te vinden in ons grote aanbod modelabels. Al deze mensen, ook diegenen die niet op de foto staan, geven mij het gevoel dat ik zeer welkom ben in het team en het voelt dan ook iedere keer weer als een warm bad als ik Annette Mode binnen loop. Ik weet zeker dat de klanten die warmte ook voelen.

Had ik al gezegd dat ik erg blij ben met mijn nieuwe baan?!!! X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s