Gelukkig nieuw jaar!

Mijn (goede) voornemens komen te pas en te onpas, er is geen pijl op te trekken. Mijn (goede) voornemens komen niet zoals bij velen op 1 januari, de mijne zijn super recalcitrant. Mijn (goede) voornemens zijn grillig, hebben een eigen willetje en komen wanneer je het niet verwacht. Dit keer kwamen ze gelijk met de start van het Chinese nieuwe jaar, het Jaar van de Hond, op 16 februari. Tegelijk met het spektakel, tromgeroffel en vuurspuwende draken staken mijn (goede) voornemens de kop op. Dat zal dan wel geen toeval zijn, ik zal er wel iets mee moeten. Een vriendin zei laatst al dat dit nieuwe Jaar van de Hond veel beter zal worden dan het afgelopen jaar. Dat was namelijk voor veel mensen zwaar en moeilijk, nu zal het luchtiger en speelser gaan worden. Van dit soort vooruitzichten alleen al word ik blij. Ik ga eens googelen en meer informatie zoeken over dit veelbelovende nieuwe jaar. Er zijn een paar zinnen, die ik hier graag wil herhalen, ze bieden namelijk hoop: “In het algemeen zal het jaar van de Hond een stuk minder drama kennen dan de afgelopen twee jaren. Mensen zullen vrijgeviger zijn en minder aan zichzelf denken. Mensen zullen meer zelfvertrouwen hebben en het meer aandurven zichzelf te laten zien, zonder bang te zijn dat mensen negatief reageren. Ontspanning en het genieten van de emotionele en liefdevolle kant van het leven zullen erg belangrijk zijn. Voor alle tekens geldt dat er deuren geopend worden, vriendschappen verbeteren en er ruimte voor romantiek zal zijn. Er ontstaan nieuwe relaties en er is ruimte voor oprechtheid, trouw en genegenheid voor elkaar.” (bron: astro angels) Een beetje sneu voor de Hond zelf (de mensen die in het Jaar van de Hond geboren zijn) is, dat het voor hen niet per se een goed jaar lijkt te worden. Gelukkig ben ik Haan. Maar het betekent natuurlijk niet dat ik hier maar een beetje op mijn lauweren kan rusten en achterover kan leunen tot het geluk naar me toe komt. En daar komen mijn (goede) voornemens weer om de hoek kijken. Ik ga zelf aan mijn geluk werken en dit Jaar van de Hond, het jaar van beloften, kan me mooi een beetje ondersteunen.

Bij mij begonnen de (goede) voornemens aan mijn geweten te knagen vlak vóór de carnaval. Omdat ik bij voorbaat weet dat de carnaval altijd een beetje uit de hand loopt en dat ik dagen van herstel nodig zal hebben, maakte ik vast een plan de campagne voor the days after. Hoewel het ‘meer gaan sporten’ bovenaan zou moeten staan, was het toch het ‘meer gaan slapen’ dat uiteindelijk de eerste plaats bereikte. De insteek is hetzelfde, gezonder en rustiger gaan leven. Nee, eigenlijk is bewuster leven het juiste woord om mijn (goede) voornemens in één woord te omschrijven. Als ik in de spiegel kijk, krijg ik steeds meer last van het ouder worden. Als ik de trap op loop, krijg ik steeds meer last van het ouder worden. Als ik een kater heb, krijg ik steeds meer last van het ouder worden. Kortom, ik ga de strijd aan met het ouder worden. Geen geld voor cosmetische ingrepen, dus minder drinken, niet roken, meer sporten, gezonde voeding en de juiste antirimpel crème moeten de botox op een goedkope manier vervangen. Nieuw haar moet ook een duit in het zakje doen. Maar of het verwijderen van mijn pony nou de beste oplossing is om jonger te lijken? Er komen een aantal voorhoofd rimpels te voorschijn, die al jaren geen daglicht meer hebben gezien. En toch wil ik het zo! Ik ga dit jaar heerlijk mezelf zitten zijn, maar dan in een verbeterde gezondere mooiere versie. Mijn (goede) voornemens helpen me daarbij. En weet je dat (goede) voornemens an sich al voor die betere versie van jezelf zorgen? Ik voel me nu al knapper, jonger, strakker, stralender (kan ook door de zon komen) en ik moet nog beginnen!

thumbnail_IMG_1872

thumbnail_IMG_1854 thumbnail_IMG_2092

Om in het Oosterse (Chinese) thema van deze blog te blijven, draag ik hier een nieuwe trend, het kimono pak. Ik ben altijd al dol op pakken geweest en draag ze desnoods ongewenst op de verkeerde gelegenheden. Een herenpak op een gala of een compleet wit pak op een bruiloft, zo onaangepast ben ik dan weer wel. Maar nu gaat het om een donkerblauw pak van Summum (Annette Mode), met een kimonoblazer en een wijde smoking pantalon. Echt heel draagbaar op ieder moment. Namelijk sportief, zoals hier met een retro shirt van Superdry en witte sneakers van SVNTY (Skoen). Be on trend en denk aan de glittersokken (Beck Sondergaard). Maar dit pak kan ook sexy as hell zijn, zonder top eronder en met killer heels. Daar heb ik dan helaas geen foto van 😉

thumbnail_IMG_2057

Maar hier is wel een foto van, over nieuw haar gesproken. Zie mijn eighties permanentje, haha. Mensen herkennen mij soms niet, omdat ze mijn permanente(!) krullen missen.

Moedig me aan in mijn (goede) voornemens, maar pin me er niet op vast. Het is tenslotte februari, dé maand van dé winterdip! Gelukkig nieuw jaar/haar! X

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s