Met mate?

Ik ben tot de conclusie gekomen dat de term ‘met mate’ weinig tot niet van toepassing is op mijn persoontje. Je zou toch denken dat dat wel het geval zou zijn bij een dubbele weegschaal zoals ik. Met dubbel bedoel ik dat mijn sterrenbeeld weegschaal is, alsmede ook mijn ascendant. De ascendant is in de astrologie het punt van de dierenriem dat op het moment van een geboorte aan de oostelijke horizon staat. Dit teken geeft weer hoe iemand zich uitspreekt ten opzichte van anderen, zijn eigen persoonlijke stijl en zijn unieke manier van uitdrukken. De uiterlijke kenmerken dus, de manier waarop de persoon zich aan de buitenwereld toont. Iemands ascendant zorgt vaak voor enige compensatie van het sterrenbeeld. Is deze hetzelfde, zoals bij mij, dan worden de specifieke kenmerken van het sterrenbeeld alleen maar versterkt. En iedere leek weet dat een weegschaal wikt en weegt en dus vaak aan het twijfelen is. Dat klopt wel bij mij, want keuzes maken is zeker niet altijd mijn sterkste kant. En dan zou je dus veel dingen met mate kunnen doen, omdat je geen duidelijke keuze maakt. Maar dat is dus bij mij niet het geval. Ik ben meer van ‘alles of niets’. Dat komt ook wel weer doordat ik impulsief te werk ga, iets roep of doe, voordat ik na ga denken. Ik kom dan ook niet altijd genuanceerd uit de hoek.

Alles of niets. Dit uit zich bijvoorbeeld in sporten. Ik doe gerust heel lange tijd helemaal niets, maar als ik dan begin, word ik fanatiek en ga volledig over al mijn grenzen. Met spierpijn en blessures tot gevolg. En ik drink thuis geen enkele druppel alcohol. Moet je me eens in de kroeg of op een feestje tegen komen! Totaal grenzeloos, ik laat me vol lopen, ik heb er zin in. Met roken is dit ook altijd zo geweest. Ik kan hele tijden zonder roken, taan er niet naar, denk er niet aan. Maar in combinatie met alcohol op diezelfde feestjes, rook ik als een ketter. Mensen kunnen dan ook echt verbaasd aan me vragen, maar jij rookt toch helemaal niet? En een klein bakje chips heeft als gevolg, als ik even niet oplet, het verorberen van de hele zak en soms zelfs nog meer. En als ik alleen in de auto zit, houd ik in mezelf wedstrijdjes met andere weggebruikers en ik houd me dus zelden aan de voorgeschreven snelheid. Ik kan ook tijden niet gaan shoppen of uren in winkels rondkijken zonder dat ik iets koop. Maar als ik dan een bepaalde trend in mijn hoofd heb, ga ik helemaal los. Koop soms meerdere items in verschillende kleuren of die gigantisch op elkaar lijken. Ook gezond eten of het weglaten van koolhydraten, voer ik tot in de kleinste details door. Netflixen resulteert ook vaak meteen in bingewatchen. Conclusie, ik kan best wel aan geheelonthouding doen, puur op wilskracht. Maar ik hou zoveel van guilty pleasures, wil graag genieten van het leven en daarin ben ik dus compleet grenzeloos. ‘Doorslaan’ is een term die me beter past, dan ‘met mate’.

Mijn kinderen houden mij in het gareel, want ik wil toch als ouder zoveel mogelijk het goede voorbeeld geven. Soms vraag ik me wel eens af, wat er zonder hen van mij geworden zou zijn. “Thank God I have children!” X

Dit weekend werd mijn jongste schoonzusje 40. Ze woont in Zuid-Frankrijk, maar er werd een verrassingsfeestje voor haar georganiseerd in Rotterdam. De Aloha bar is gevestigd in het oude Tropicana, een oud zwembad aan de Maasboulevard. Het gedachtegoed van het restaurant is dat de maatschappij is vastgeraakt in een lineair en onnatuurlijk patroon. Men neemt, gebruikt en gooit weg, dit put de aarde uit. Dit patroon moet doorbroken worden en vervangen door de natuurlijke kringloop. Ze willen daarom binnen het huidige voedselsysteem een bijdrage leveren aan zero-waste principes binnen de keuken, lokaler inkopen en het restaurant afval omzetten d.m.v. fermentatie naar Bokashi (goed gefermenteerd organisch materiaal). Een mooi initiatief en het eten was heerlijk! De unieke locatie nodigt uit tot veel foto’s maken. Ik draag hier een fake suède rok met slangenprint (Zara) met een ecru truitje van H&M en lange ecru kleurige laarzen van Zara. Allemaal uitverkoop, heerlijk! Het gouden ‘vintage’ tasje van Annette mode maakt de look af.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s