Keukenprinses

Ik ben geen echte vrouw. Tot mijn grote schrik kom ik tot deze conclusie. Iedere vrouw is namelijk goed in multitasking. Toch?! Dit is één van de dingen waar wij prat op gaan, waar wij de mannen graag de ogen mee uitsteken. Waar wij superieur in zijn ten opzichte van de mannen. Waardoor wij vergeten dat zij meestal fysiek sterker zijn of meestal de best betaalde functies in het bedrijfsleven vervullen. Goed, dit laatste terzijde. Vrouwen schijnen over het algemeen goed te kunnen koken. Al lijken de topchefs meestal van het mannelijke geslacht te zijn?! Vrouwen kunnen koken omdat ze waarschijnlijk hun taak als vrouw, zus, moeder en/of zorgzaam typje gewoon erg serieus nemen. En tijdens dat koken doen ze dan nog allemaal andere belangrijke dingen, zoals vast wat afwassen, de gezinsagenda bijwerken, FB checken en wijn drinken. Soms zingen ze erbij of wordt er op z’n minst zacht en vrolijk geneuried.

Nou moet je voor de grap eens aan mijn gezin vragen wat de geluiden uit de keuken zijn tijdens mijn kooksessies. Ik heb jarenlang geprobeerd niet te vloeken tijdens de opvoeding, maar in de keuken gaan al mijn remmen los. Weet je hoe moeilijk het is om dingen tegelijk te doen in de keuken?! Pasta’s of eenpansgerechten gaan nog, alhoewel het maar zelden lukt om de pasta gelijk met de saus klaar te hebben. Maar… dan aardappels, groente en vlees, drie pannen tegelijk! Onthoudt even dat ik een dochter heb die geen vlees eet, dus tel er sowieso een pan extra bij op. En ik heb maar vier pitten! En de grote wok pannen stoten de kleine lichte koekenpannetjes zo van het fornuis af. Levensgevaarlijk! En dan stamppot! Naast de pan met verse worst, heb ik dan een pan met van die kleine vega worstjes. Dan moet er in beide pannen jus gemaakt worden, terwijl de aardappels gaar gekookt zijn en door de groente gestampt moeten worden. Zie dan ook nog maar eens in beiden ‘vlees’pannen de jus goed glad te roeren. En tussendoor een slok wijn te drinken. Bij mij is het óf wijn drinken óf het eten in de gaten houden. Dit gaat absoluut niet tegelijkertijd. No multitasking for me!

Vandaar ook gourmet als kerstdiner. Het snijden van vlees en groente lukt me nog wel, mits ik er op tijd aan begin. Als ik dit doe terwijl er in de huiskamer gezellig gekletst en gedronken wordt, dan voel ik de stress al toe nemen. Gelukkig heb ik een man en dochter, die deze honneurs meestal waarnemen. Zodat ik gehaast na mijn werk bij de visite neer kan ploffen en meteen aan de wijn kan beginnen. Wat een schatjes! En wat een begrip voor mamas nukken! In wijn inschenken en drinken tijdens het eten, daar ben ik dan best wel weer goed in. Het gezonde bijgerecht salade slaan we een jaartje over, je kunt ook overdrijven met de hoeveelheid snijden. En de sla-vervangers zoals paprika, champignon, uien, tomaten gaan gewoon allemaal het kleine vettige pannetje in. ‘Bovendien heb ik helemaal geen gebit om sla te eten’ (mijn collega vindt deze opmerking een Martientje (Meiland)). Er zijn namelijk spontaan nieuwe ruimtes boven mijn tanden gekomen (50+), waar de groene blaadjes zich graag veelvuldig en zichtbaar nestelen. Een zorgvuldige controlebeurt na een maaltijd is tegenwoordig geen overbodige luxe. En een spiegel onmisbaar. Maar na zo’n gourmetsessie hoef ik helemaal de deur niet meer uit, dan kun je me afvoeren. Lang samen eten is supergezellig, maar ook best vermoeiend.

Nu zijn we komende week met heerlijke vrienden in een heerlijk huisje in het heerlijke Zeeland. De meisjes blijven thuis en zorgen voor huis en katten. Hoop ik, want geen ouders geen toezicht😉Het is best koud en we hebben daar geen open haard, we moesten namelijk de onmogelijke keuze maken tussen hond of haard. Dit is toch de hond geworden in verband met het oog op het voortduren van een lange vriendschap. Ik hoop dat de hond lekker warm is! Dit wordt relaxen To the Max. Want mijn vrienden weten intussen wat ze wel en niet kunnen verwachten van mijn afwezige kookkunsten en mijn deelname aan het huishouden. Bovendien staat het gourmetstel al in de auto.

Eten en gezelligheid

Wandelen en gezelligheid
Toch nog een open haard
Outfitje
Top H&M
Broek Twinset

Ik wens jullie een hele fijne mooie avond/nacht en veel liefde, gezelligheid, mooie dromen die uitkomen, een dosis geluk en een heel goede gezondheid voor 2020! Proost! X

Een gedachte over “Keukenprinses

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s