Glad gestreken

Het begint met strijken. Mijn nieuwe leven als wanna-be-beroemdheid begint met strijken. Eindelijk haal ik weer mijn oude vertrouwde opgeborgen kledingstukken tevoorschijn. De stukken waar ik in mijn hoogtijdagen in geshined heb. Ik ben nu blij dat ik zo’n verwoede verzamelaar van kleding ben en alles bewaard heb (want je weet maar nooit). Meestal kon ik wel enigszins bij mezelf blijven als ik weer in een andere modewinkel of bij een ander merk ging werken. Behalve bij één label, daar kon ik in de verste verte niets van mijn eigen stijl kwijt. Ik droeg toen bodywarmers en praktische casual kleding. Ik beloof het, dat zal ik echt nóóit meer doen. Ik heb dan ook nauwelijks foto’s van deze tijd 😉 Verder paste ik me vaak aan, hoe wilde men mij graag zien? Hetzelfde deed ik ook wel bij vriendjes. Dan was ik weer alternatief in het zwart, dan weer ‘kak’ in ruitjesbroek met college shawl. Maar wel altijd anders dan anderen en ik verloochende mezelf nooit helemaal. Ik was meestal één van de eersten met de nieuwste mode. Ik wist van jongs af aan precies wat ik wilde, tot in de details. Soms was ik ietwat grillig en stelde mijn wensen constant bij. Zo heb ik drie jurken voor mijn communie gekregen, voordat het de juiste naar mijn smaak was. Mijn ouders hadden een herenmodezaak en ik gaf ze iedere maandag een duidelijke opdracht mee als ze op inkoop naar het confectiecentrum in Amsterdam gingen. Met regelmaat was ik hevig teleurgesteld in hetgeen ze mee terug namen. Ze hadden de opdracht helaas nét niet begrepen. Zó, wat was ik een lastige en boze puber. Als ik hieraan terug denk, heb ik met terugwerkende kracht medelijden met mijn lieve geduldige goed bedoelende ouders. Maar om even bij het verhaal te blijven, ik heb wat omwegen genomen om nu uiteindelijk bij mijn eigen, niet te definiëren, stijl te komen en te blijven. Dus ik zoek mijn oude unieke kleding op, dat nodig afgestoft en glad gestreken moet worden. Ik haal met plezier mijn oude ik terug.

De camping is inmiddels meer dan een week geopend. We maken wat beginnersfouten, moeten er nog kinderziektes uithalen, maar de gasten zijn in ieder geval enthousiast over de locatie, looks en de goede sfeer. Die laatste is trouwens soms ver te zoeken is bij ons backstage. We zijn een groep vrienden met ieder een gezond ‘groot’ ego en die ineens gaan samenwerken. De meningen lopen nogal eens uiteen en we weten het eigenlijk allemaal beter. Bovendien heerst er veel stress, omdat alles nieuw voor ons is. We moeten regelmatig dingen uitspreken en elkaar stiekem knuffelen. Dan overheerst de opluchting en beloven we elkaar plechtig dat we het leuk gaan hebben en onze gasten een ontspannen festival sfeertje bieden. Dat kunnen wij namelijk gewoon best wel goed!!

Foto’s door PRCHTG

Deze week een werkbezoek aan onze camping gehad van iemand die al heel wat bereikt heeft op Instagram en dus mijn grote voorbeeld is. Ze heeft een duidelijke stijl, maakt prachtige foto’s en heeft allang de 50.000 volgers aangetikt. Ik wil dat óók! Ik ben aan het oefenen op de Insta van camping de Wereld en heb zeker al vorderingen gemaakt in twee weken. Nu nog onder mijn eigen naam en dus heb ik foto’s nodig, kleurrijk, veel en hilarisch. Terwijl iedereen zich in het zweet werkte om de camping af te hebben, reed ik in diverse outfitjes rond in het golfkarretje en liet me meermaals op de gevoelige plaat vereeuwigen. Ik had nogal wat bekijks en vermoed dat niet iedereen snapte wat ik nou aan het doen was. Misschien moet ik dit bij het kampvuur maar eens, onder het genot van een lekker drankje, haarfijn uit de doeken doen. “Sorry, maar ik wil gewoon beroemd worden!” X

Instagram: miekedekok

Gelukkig wordt er hard gewerkt hier! Althans door de meesten 😇

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s